Nattöppet

Mitt i natten blir jag sötsugen. Jag som för ett par timmar sen slängde i mig ett paket muffins. Men nu är det alltså dags igen. Godisråttan har talat. Och när den gör det finns det ingen återvändo.

 

Jag går till den nattöppna kiosken.

Jag har varit där förut.

Full som nykter.

 

På vägen dit ser jag tre personer. Jag tror ingen av dem vet vart jag är på väg någonstans. Det spelar väl mindre roll, huvudsaken är att jag vet det.

 

Nu är jag framme.

 

Kiosken har en grillmeny med korv, hamburgare och kyckling. Det vill jag inte ha. Det finns läskeblask: Coca cola, Loranga och flera andra märken jag inte lägger på minnet. Men törstig är jag inte.

 

Jag kommer ihåg när jag var hör för 1,5 år sen, då köpte jag glass och en Schweizernöt. Det vill jag inte ha nu.

 

Jag sneglar mot godishyllan. De har verkligen ett begränsat utbud. Mars, Snickers, Schweizernöt. Men så lägger jag märle till en Mintkrokant. En häpnadsväckande upptäckt. Godisråttan jublar. Den ska vi ha! 25kr. Taget.

 

Jag betalar och går.

 

När jag går över vägen vid rondellen så ser jag två tjejer. Båda är lättklädda. Kortbyxa, leggings och tunn topp.

 

Crazy people. Har de inte märkt att det är höst och svinkallt ute?

 

Vi går förbi varandra och jag hör att de småflinar åt min toppluva. Men jag tar inte åt mig. Det är inte jag som vaknar upp sjuk imorn. Vänta ni bara.

 

Jag fortsätter hem. Näst möter jag tre killar. De är fulla, det hörs på tjattret. Killarna upptäcker tjejerna jag nyss mötte. Men inte mig.

 

- Kolla in rattarna, skriker en av dem.

 

Det är då jag inser att jag är alldeles för nykter för att vara ute och ränna runt en lördagsnatt.

 

Jag skyndar mig hem, till lugnet, till tryggheten.


RSS 2.0