Vad som hände när Sherlock Holmes glömde säga: ”Elementärt min käre Watson.”

Det var en gång en magisk skog i ett land som vi kan kalla för Borlänge. I det landet fanns det många djur av många olika folkslag. Det fanns igelkottar och bävrar och humrar och igelkottar och så vidare. Kungen i skogen var dock som i alla andra skogar älgen. Nu fanns det en alldeles speciell älg i denna skog. Han var en stor och ståtlig älg som gillade att sitta under sin korkek och lukta på blommor. En dag så hittades älgen i ett hav av sitt eget blod och alla djuren blev förskräckta. Älgen var mördad! Vem kan ha gjorde något sådant hemskt? Dom ringde genast till polisen och förklarade vad som hänt. Polisen skickade då deras bästa man: Sherlock Holmes. Holmes hade en slav som hette Watson som gav läsaren någon att identifiera sig med. Sherlock Holmes började leta efter misstänkta djur och hade till slut en lista på tre personer som kunde var skyldiga.

1. Myran Elsa.
Motiv: Hämnd. Älgen hade för sju år sedan trampat ihjäl Elsas bästis myrsloken Petter.
B. Jägaren Ronny.
Motiv: Underhållning. Ronny var sedan tidigare känd i både skogen och hos polisen som någon som brukade mörda djur. Han hade dock aldrig blivit skyldig till ett mord pga. brist på bevis.
4. Tranan Bettan.
Motiv: Pengar. Bettan var ett luder som behövde pengar till ful-tjack.

Sherlock Holmes började intervjua de misstänkta och startade med Myran Elsa.

Sherlock: Var befann du dig vid mordets tidpunkt?
Myran Elsa: Det var jag. Jag mördade älgjäveln!
Sherlock: Jaha.
Myran Elsa: Ja.
Sherlock: Ok.

Vid den här tidpunken så förstod Watson vad som höll på att hända och såg till att Sherlock blev inlåst i ett mentalsjukhus tills han blev tillräckligt frisk för att förstå att djur inte kan prata.

Snipp snapp snut så var sagan färdig!

//Jocke

Kommentarer
Postat av: Sabi

Undrar när det började balla ur och vem som borde låsas in?

2006-03-30 @ 12:38:15
Postat av: ufan

Bra historia!

Postat av: Sofia

Någon har ett horn i sidan till Sherlock Holmes? Jag skrattade gott i vilket fall som helst, speciellt när jag läste det första om Watson - underbart.

2006-04-06 @ 12:49:05
URL: http://kommoden.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback