Livlina: fråga publiken

En tanke jag leker med är att sammanfoga mina två bloggar till en superblogg. Borde jag då (A) dumpa det redan inkörda namnet Time to kill – Time to spill och riskera att tappa alla mina 8 läsare eller (B) byta bloggtitel och korta ner länkadressen till något ihågkomligt och mer beskrivande. Jag har själv problem att komma ihåg adressen till min egen blogg när jag skriver in den i adressfältet utan hjälpmedel. Det ser jag som ett tecken, ett dåligt tecken. Ett annat sätt att se på saken är möjligheten att komma med i Guinness rekordbok för världens längsta bloggadress, men det finns alltid nån som är värre - så chansen är minimal.

 

Lista med förslag på bloggtitlar: 

- Defragment

- Tillfälligt avbrott

- Efter jobbet

- Timmarna därefter

- Livskris och sega bilar

- Texter på vift

- Den eviga återkomsten

- Tankepaus

- Bloggen som räddar ditt liv

- På rymmen från flykten

- Återvändsgränden

- Nere från källaren

- Till höger om ingenstans

- Tvärbanan

- Ibland, alltid

- Betabloggaren

- Sista rycket

- Någotdera

- Bibeln

- Sen då…

 

(Nåt som fastnar på tungan?)

 

Tanken med den nya bloggen är att fortsätta på den utstakade kvasi-existentiella, kvasi-skönlitterära banan. Alltid medvetandet över varat, som jag så tydligt inte kommer ifrån. Fortsätta projicera och definiera mig själv innästlat i krönikeformen, kasta in kåserier då och då och bryta av med ord/bild –temat. Och självfallet - för minska stelheten - mobilblogga.

 

Eller borde jag kanske (C) sluta lägga ner så mycket tid på texter som ingen ändå läser eller till fullo uppskattar och istället satsa på att skriva nånstans där jag når ut längre och kanske kan inspirera fler. Var det nu skulle vara?

 

Ett ytterligare alternativ är att jag (D) skaffar mig en mentor. En skrivcoach av något slag för att få ett slut på gnället, för att sluta skapa problem, och istället skaffa mig handfasta mål som vi tillsammans kan ro i hamn med.

 

 

Sammanfattningsvis kan man säga att det ena inte utesluter det andra. Medger att jag känner ett stort motstånd mot (D). Kanske för att valet ligger i närheten av skrivkurser. Att skriva i grupp och högläsning av egna texter gör mig livrädd. Varför möta världen när man är världsmästare i sin egen källare? När jag skriver det märker jag hur genomkorkat det låter.

 

Förr hade jag i valet mellan två vägar inte tvekat att väja bägge. Äta kakan och ha den kvar. Lite halvhjärtat sådär.

 

Men nån gång måste man göra ett val. Sånt gör vuxna. Har jag hört.

 


Kommentarer
Postat av: Niklas

Jag gillar: Den eviga återkomstenKänns som ett namn på en Rocky-film (balboa inte kellerman)

2009-07-03 @ 10:26:36
Postat av: Karl

Jag tycker du ska behålla Time to kill is time to spill. Det är ett fruktansvärt bra namn, gå inte och bli populistisk nu :)

Postat av: Magnus

Jag ser likheter mellan Rocky och frasen Den eviga återkomsten, men jag ser inga likheter mellan Rocky och det jag skriver. Hur mycket jag än skulle vilja. Rocky som är så tuff.Time to kill - time to spill är väl okej antar jag, min känsla säger att jag kan inte kan springa runt i lofi-träsket hela mitt liv. Eller kan jag det? Åhh alla dessa beslut. Fan.2009-07-07 @ 23:05:48
URL: http://timetokillistimetospill.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback